First Lego League

Teamwork, computers, techniek en spanning! Dat zijn de pijlers onder de ‘The First Lego League’.  Leerlingen van 8 tot 15 jaar gaan daarbij onderling de strijd aan met zelf geprogrammeerde en gebouwde Lego-robots. De winnaar van de regiofinale gaat naar de Beneluxfinale…  en misschien wel naar de Wereldfinale!

First Lego League is een jaarlijkse wedstrijd waarbij leerlingen het uiterste uit zichzelf halen door met Lego een robot te bouwen.  Met die robot moeten ze een aantal opdrachten uitvoeren. Daarnaast doen de kandidaten in teamverband onderzoek naar de maatschappelijke rol van techniek en technologie in de samenleving.  De prestaties van de leerlingen wordt beoordeeld door juryleden die afkomstig zijn uit het regionale bedrijfsleven en onderwijs. Elk team dat meedoet aan  de First Lego League bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Het komt echt op teamwork aan. Zo moeten zij onderling bepalen welke teamleden de Lego-robot bouwen en welke de programmering doen. De meest geweldige ideeën worden uitgebreid getest. Soms mislukt het, maar uiteraard worden ook prachtige resultaten bereikt. Daarnaast doet  (een deel van) het team onderzoek naar  een regionaal probleem in het kader van het jaarlijks thema en presenteert een mogelijke oplossing.De winnaar van de regiofinale  gaat door naar de BeNeLux-finale. Daar kan weer gekwalificeerd worden voor de Wereldfinale.

Het thema voor dit jaar is:AnimalAllies-443x261

Kun jij net zo hard brullen als een leeuw? Of blaffen als een hond, kwaken als eend of piepen als een muis? Het FIRST®LEGO® League seizoen 2016/2017 ANIMAL ALLIESSM gaat namelijk over harige, gevleugelde en geschubde dieren. Zo’n 240.000 kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar, zullen deze dieren in de ogen kijken. Hoe kunnen mens en dier elkaar helpen?

Het doel van de “First Lego League”

De First Lego League is voor jongeren een geweldige uitdaging. Het bewijst dat techniek allesbehalve saai is, maar ook boeiend en speels. Spelenderwijs worden de deelnemers zich bewust van de invloed die techniek op hun directe leefomgeving heeft. Daarnaast is het natuurlijk enorm belangrijk dat jongeren leren om met elkaar samen te werken.

Wereldwedstrijd

Wereldwijd doen uit 82 landen maar liefst 240.000 kinderen mee aan de First Lego League. De First Lego League is voor scholen een geweldige manier om de leerlingen spelenderwijs te laten nadenken over een toekomst in de techniek. De meeste leerlingen zullen wel bekend zijn met het bekende Lego speelgoed.  Al doende oefenen leerlingen in het samenwerken en wordt hun fantasie geprikkeld.

Sponsoring

De volgende partijen hebben inmiddels hun medewerking aan dit evenement toegezegd: sponsoren

Wilt u ook meedoen als sponsor?

Neem contact op met Sluijs Management of klik op sponsorpakketten

Meedoen als team?

De inschrijving voor deelname aan de regiofinale 2016 is geopend!

Een team dat aan de FLL meedoet bestaat uit maximaal 10 jongeren in de leeftijd van 9 tot en met 15 jaar en tenminste één volwassen teamcoach. De teamcoach begeleidt het team bij de voorbereiding op de FLL (regio)finale. Naast de teamcoach kan het team ook een teammentor hebben. De teammentor is niet de directe begeleider van het team maar kan het team helpen met praktische en technische vragen. Wil je weten welke scholen al een of meerdere teams hebben aangemeld? Klik dan hier

De kosten bestaan uit de eenmalige aanschaf van de robot, afhankelijk van het aantal accessoires,  ± € 410 en jaarlijks inschrijfgeld van € 212. Hiervoor krijg je de jaarlijks veranderende missieset en kun je deelnemen aan de finales. Reiskosten en consumpties niet inbegrepen.

Waar en wanneer?

De regiofinale wordt jaarlijks, in december, door de stichting “Beleef Je Beroep” georganiseerd. De 9e regiofinale van Flevoland vindt plaats op

zaterdag 10 december bij het Stad College in Almere

Sinds maart 2016 voert Sluijs Management de regiofinale van de FIRST®LEGO® League uit voor de stichting Beleef je Beroep. Voor actuele informatie en verslagen, kijk op www.beleefjeberoep.nl

Voor meer gedetailleerde informatie en inschrijving kun je kijken op www.firstlegoleague.nl  of neem contact op met de organisator voor Flevoland: stichting Beleef Je Beroep, via Frank van der Sluijs.