Techniek- of thema- dagen

Een toekomst in de techniek of technologie? Hoe kom je erachter wat dat inhoud, voor welke verschillende branches kun je kiezen en welke opleidings- en carrière- mogelijkheden zijn er? Tijdens een “techniekdag”kun je kennis maken met heel veel mogelijkheden.

Het doel:

Sluijs Management organiseert techniekdagen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs met als doel ze kennis te laten maken met de techniek in het algemeen (GL/TL) en de verschillende branches en vervolgopleidingen in het bijzonder (BB/KB). Dit doen we door een dag te plannen waarop een aantal partijen (bedrijfsleven/MBO/landelijke organisaties) uitgenodigd worden om een aantal workshops of presentaties te geven. Welke partijen dit zijn is steeds afhankelijk van de doelgroep en het thema, maar voor elke doelgroep en thema’s zijn mogelijkheden.

De uitvoering:

In grote lijnen ziet een techniekdag er als volgt uit: Leerlingen uit een bepaalde doelgroep (bijvoorbeeld BB/KB of GL/TL) worden in groepen van maximaal 25 verdeeld en volgen een carrousel van workshops (gemiddeld een uur per workshop). De aard van de workshops is altijd gerelateerd aan de doelgroep en het thema en gericht op het “zelf doen en beleven”. Voor de presentaties worden jonge beroepsbeoefenaars (rolmodellen) uitgenodigd die vertellen over hun opleiding en werk in de techniek. De dag wordt altijd centraal afgesloten, waarbij ook direct een evaluatieformulier wordt ingevuld.

Sinds maart 2016 voert Sluijs Management de techniek en thema dagen uit voor de stichting Beleef je Beroep. Voor actuele informatie, foto's en verslagen, kijk op www.beleefjeberoep.nl

Foto’s Techniekdag Stad College Almere 26 oktober 2015