Geslaagde regiofinale FIRST LEGO League

Op zaterdag 12 december streden 16 teams voor een plaats in de BeNeLux Finale van de FIRST LEGO League. Uiteindelijk streken de “Bagger Busters” met de eer. 

Tijdens een bijzonder geslaagde dag in het Stad College in Almere waren ruim 150 jongeren druk met de problematiek rond afvalverwerking en het programmeren van robots. Alles in het kader van de regiofinale van de “First Lego League” Flevoland 2015.

Voor we beginnen even per team op de foto. (scroll door de foto’s voor het verslag en foto’s van het evenement zelf).

 

Gedurende dit druk bezochte evenement lieten scholieren hun, vooraf zelf geprogrammeerde robots, een aantal opdrachten uitvoeren om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Daarnaast presenteerden zij de resultaten van hun onderzoek naar problemen in de afvalverwerking in hun regio. De presentaties en robotprestaties werden gejureerd door een vakjury van vooraanstaande vertegenwoordigers van het regionale onderwijs en bedrijfsleven, ondersteund door studenten van Witchworld en MBO College Lelystad. Het programma was opgebouwd uit verschillende wedstrijdrondes en een presentatie. Ook werden de teams beoordeeld op hun “teamwork” en werd hun robot beoordeeld op bouw en programmering. Om ook buiten het programma om nog leuke dingen te doen stond er een enorme vrachtwagen van Otib (opleidingsfonds van de installatiebranche) op het plein, hierin waren allerlei interactieve spellen te doen, terwijl medewerkers van Multi Flex Management alle deelnemers op heerlijk schaafijs trakteerden.De organisatie was in handen van Sluijs Management, bijgestaan door leden van de studentenvereniging Bazinga. Stad College stelde haar locatie en faciliteiten ter beschikking en verzorgde de catering.

De volgende teams gingen met een prijs naar huis:

-Hoofdprijs: Bagger Busters, Metis Montessori Lyceum Amsterdam

-robotprestatieprijs: Aurora’s Lego League Team, OBS Aurora Almere

-Projectprijs: Tecno Team, Helen Parkhurst, Almere

-Robotontwerpprijs: Eyecatcher, Agnietenschool, Elburg

-Core Values: Pizza Patsers, de Poseidon, Amsterdam

-Beste Teamwork: Huppakeetje, Helen Parkhurst, Almere

-Doorzettersprijs: Vitusmavo, Naarden

 

Fotograaf: Juul Baars

Posted in actueel, First Lego League.