Leerlingen Stad College op bezoek bij het regionale bedrijfsleven

Op 31 oktober bezochten de 2e jaars leerlingen van de opleiding technologie en design een aantal bedrijven in de regio. Zij konden hierdoor kennis nemen van de opleidings- en carrière- mogelijkheden binnen de technische sector. Door bedrijven en projecten in de regio te bezoeken zien zij ook dat je niet altijd ver weg hoeft om een boeiende toekomst in de techniek tegemoet te gaan.

Om een zo gevarieerd mogelijk beeld te geven heeft Sluijs Management bedrijven benadert in verschillende branches met de vraag of zij mee willen werken aan de leer- en loopbaan- oriëntatie van jongeren in het voortgezet onderwijs. Uiteindelijk konden de leerlingen een keuze maken uit de volgende branches:

Food production bij Yakult Europe

installatiebranche bij  Alfen

Infratechniek bij Dura Vermeer

bouwtechniek bij Bouwmensen Gooi en Vechtstreek

De bezoeken bestonden niet alleen uit een rondleiding, maar de leerlingen werden ook geïnformeerd over hun persoonlijke toekomstmogelijkheden in de bedrijven zelf en welke vervolgopleidingen  (vaak ook intern) daarvoor mogelijk zijn. Er was ook gelegenheid tot het interviewen van werknemers en soms konden de leerlingen ook zelf aan de slag.

Uit evaluatie bij de leerlingen blijkt dat de dag een groot succes was en dat het ze veel nuttige informatie heeft opgeleverd. Een groot aantal leerlingen wilde zelfs wel bij een van de bedrijven werken. Uit de vraag met welk cijfer zij het bezoek zouden beoordelen kwam een gemiddeld cijfer van een 8!

 

Geplaatst in Geen categorie.