Remco Stroombergen 1e autotechnicus van 2014!

Op zaterdag 4 oktober streden drie jonge autotechnici om de titel “1e autotechnicus van Flevoland”.  De drie kandidaten, die on2014-10-04 14.55.51langs hun diploma 1e autotechnicus hebben behaald bij ROC Flevoland en ROC Landstede, moesten aan drie geprepareerde Volkswagens Up verschillende werkzaamheden uitvoeren. Daarbij was het van belang dat zij lieten zien op verantwoorde, logische en nauwkeurige wijze te kunnen werken. De vakjury, bestaande uit Maarten Glasmeier (garage Glasmeier), Gerrit Hams (autobedrijven Jedi) en Frank van der Sluijs (Sluijs Management) hielden de verrichtingen nauwlettend in de gaten en registreerden zorgvuldig hun bevindingen.

Rintje Ritsma, thuis in de schaatssport maar ook actief in auto en motorsport, volgde de wedstrijd op de voet en woonde, evenals de heren Gijsberts en Lodders (gedeputeerde Staten-leden van de provincie Flevoland) en de heer Dijksterhuis (Wethouder Economische Zaken Gemeente Zeewolde), het juryberaad bij. Tijdens dit beraad wisselden de juryleden hun bevindingen uit, waarna unaniem vastgesteld werd dat Remco Stroombergen zich de “1e autotechnicus van Flevoland 2014” mag noemen. Hij wint hiermee een bronzen beeld, die hem overhandigd werd door Rintje Ritsma, en een geldprijs van € 500. Hossin Kocher en Jan v/d Klip werden respectievelijk 2e en 3e waaraan geldprijzen van € 250 en € 125 verbonden waren.

Tijdens het juryberaad traden onder grote belangstelling van de aanwezigen dansers van dansstudio Yvette op en gaf Soraya Wahjudi van Karate-Do Almere een demonstratie.

 

De wedstrijd is 15 jaar geleden voor het eerst georganiseerd door Judith van Essen – van Olst (autobedrijven Jedi) en Frank van der Sluijs (Sluijs Management). Dit op initiatief van Judith van Essen – van Olst, met als doel het vak 1e autotechnicus te promoten.

De wedstrijd vond plaats bij autobedrijf Jedi in Zeewolde. Voor meer foto’s, kijk onderaan deze pagina!

Kijk ook op:

Omroep Flevoland

Blik op Zeewolde

Zeewolde Actueel

Krant van Flevoland

FlevoPost

Bovag Krant

Almere Deze Week

 

Geplaatst in archief.