Techniek scoort bij het Stad College

Leerlingen geven hun school een 7,5 voor de techniekdag die het Stad College organiseerde om zijn leerlingen de mogelijkheden in de techniek te laten zien.

Op maandag 26 oktober stonden alle lessen van de 1e jaars leerlingen technologie en design van het Stad College in het teken van techniek. In samenwerking met enkele landelijke organisaties en ROC Flevoland (bouwkunde) werden er verschillende workshops georganiseerd. Zo konden leerlingen hun eigen robot, met behulp van een programma op een laptop, programmeren om een parcours af te leggen en opdrachten uit te voeren. In een grote vrachtwagen, die is ingericht met allerlei technische snufjes, konden leerlingen verschillende interactieve programma’s doorlopen, transportbanden programmeren en elektrische schakelingen maken. Ook werd er een maquette gebouwd van de nieuw ontwikkelde woonwijk “het Homeruskwartier” in Almere Poort.

Jonge beroepsbeoefenaren vertelden over hun eigen werk en opleiding in de techniek en legden uit welke opleidings- en beroeps- mogelijkheden er zoal zijn.

Dit alles om de leerlingen te laten zien welke mogelijkheden er zijn wanneer ze met een technische vooropleiding de toekomst tegemoet gaan. Technici zijn onmisbaar en zeker nu en in de nabije toekomst is de vraag naar goed opgeleid en gemotiveerd personeel in de technische sector groot.

 

Na afloop van het programma, waarbij alleen maar enthousiaste leerlingen te zien waren, is hen aan de hand van een enquête onder andere gevraagd een cijfer voor de dag te geven. Het evenement kreeg, naast veel positieve reacties, van de leerlingen als gemiddelde cijfer een 7,5! De techniekdag is georganiseerd door het Stad College in samenwerking met Frank van der Sluijs (SluijsManagement) en zal door het succes zeker een vervolg krijgen. Klik hier voor foto’s van het evenement

 

Geplaatst in actueel.