VCA training

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is erop gericht dat iedereen binnen een bepaald project veilig werkt om zo ongevallen op de werkplek te voorkomen. Gaat het onverhoopt toch fout, dan is het van groot belang dat iedereen volgens dezelfde richtlijnen handelt om erger te voorkomen. Dit geldt zeker voor projecten waarop meerdere aannemers werkzaam zijn. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

Voor steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld.

VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. Het VCA-certificaat is een persoonlijk document. Derhalve dient iedere medewerker die voor de aannemer een project betreed, in het bezit te zijn van zijn eigen VCA-certificaat. Ook voor bijvoorbeeld stagiaires, die met een leermeester een project betreden, is een VCA-certificaat verplicht.

In de volgende branches kan VCA-certifictie geëist worden;

  • Werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek en procesbesturing
  • Bouwkunde
  • Civiele techniek
  • Overige technische diensten, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, transport, inspectie, etc.

Sluijs Management organiseert trainingen ter voorbereiding op het VCA-examen. Dit kan individueel, maar ook voor groepen, bijvoorbeeld voor een schoolklas in het onderwijs of “in company” voor het bedrijfsleven.

Omdat deze trainingen altijd maatwerk zijn, is het niet mogelijk vooraf prijzen te noemen.
Heeft u belangstelling? Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte.